Annexatie
Helmond annexeerde Stiphout, Mierlo-Hout en Brouwhuis.
Groot Helmond is vanaf 1 januari 1968 een feit. Op 17 september 1967 viel de hamer in de Eerste kamer van de Staten Generaal in Den Haag. De overgrote meerderheid van de Senaat gaf haar goedkeuring aan de door de minister van Binnenlandse Zaken mr. H. Beernink voorgestelde grenswijzigingen.
  
  
  

  
Avondvierdaagse
Helden in wandelschoenen
De stichting OGH wilde in hun expositieruimte de organisatie van de Helmondse Avondvierdaagse eren voor hun inspanningen ieder jaar. Daarom werden een aantal foto's uit het archief van fotopersbureau Van de Meulenhof uit de jaren zestig en zeventig opgezocht die een mooi overzicht gaven van de eerder gelopen Avondvierdaagsen.
  
  

  
  
rotere kaart weergeven

  
Beelden
Beelden in het buitengebied
Om meer Helmonders kennis te laten maken met beeldende kunst in het Helmondse buitengebied werden een groot aantal beelden vastgelegd op de plaat.
  
  
  
  

  
Carnaval
Carnaval in Helmond in de 60'er jaren.
Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Helmondse carnavalsoptochten werd in 2012 in Het Hool een overzicht getoond van de Helmondse optochten in de zestiger en zeventiger jaren. De tentoonstelling is door Prins Briek XXXVII op carnavalistische wijze geopend.
  
  
  
  

  
Didas
Ik heet Didas
Op zaterdag 23 februari 1985 opende wethouder Meijer de tentoonstelling "Ik heet Didas" in Galerie ID, waar Pierre van de Meulenhof exposeerde met foto's van de failliete fabriek van Diddens en van Asten. De foto's werden gemaakt één maand nadat de fabriek gesloten was en alles was gebleven zoals de arbeiders het verlaten hadden voordat het bedrijf opgehouden was te bestaan.
  
Kanaaldijk
  

  
Erfgoedtiendaagse
Vrouwen in Helmondse fabrieken tussen 1925 en 1965
Helmond was in de 20e eeuw lange tijd een echte fabrieksstad. Rokende schoorsteenpijpen en grote groepen werkvolk vormden hiervan de illustratie. Onder de fabrieksarbeiders waren ook heel wat vrouwen. Dat waren vooral meisjes, want gehuwde vrouwen hoorden thuis te zijn en zeker niet in "het" fabriek.
  
  
  
  

  
Industrie
Expositie industrieel erfgoed
  
  

  
  

  
Kasteeltuin
Festivals in beeld
Om het jaarlijks vierende Artimond te ondersteunen op de weg er naar toe heeft de stichting foto's uit de voorbije jaren opgezocht en in de aanloop naar het Kasteel onder de Traverse, aan de Smalle Haven, tentoongesteld.
    
  

  
Kermis
Nostalgie van kermis vieren
Tijdens de voorjaarskermis van 2010 is op het Speelhuisplein een fototentoonstelling ingericht over de Helmondse kermisgeschiedenis van 1964 tot 2007.
  
  
  
  

  
Markt
Weekmarkt in de jaren '60 en '70.
Omdat Het Hool sterk verwant is aan de zaterdagse weekmarkt heeft de stichting foto's uit de jaren zestig en zeventig opgehangen in Het Hool.
De opening werd op 12 april 2007 verricht door wethouder Seyit Yeyden, samen met Piet van der Heijden, al 71 jaar marktkoopman in Helmond.
Vanwege het succes is deze tentoonstelling voor de tweede maal opgehangen.
  
  
  
  

  
Martin Parr
Fotoworkshops Gemeentemuseum
Van 24 april tot 5 juni 2012 bezochten zo’n 1000 scholieren uit leerjaar twee van het Voortgezet Onderwijs in Helmond de tentoonstelling van Parr. Aansluitend aan het museumbezoek namen de scholieren deel aan een fotoworkshop in het Kunstkwartier.
Een selectie van de winnende klassenfoto’s – gekozen door de leerlingen zelf - zijn tentoongesteld van 27 juni tot 16 september 2012.
 
  

  
San Marcos
Helmond en San Marcos
Helmond heeft al 25 jaar een stedenband met San Marcos in Nicaragua. De stad, met een kleine bebouwde kom en een uitgestrekt arm buitengebied, telt 33.000 inwoners. Initiatieven van groepen mensen in San Marcos, omhun levensomstandigheden te verbeteren, zijn en worden door velen in Helmond ondersteund.
  
  
  
  

  
Scouting
80 Jaar Scouting in Helmond
De galerie geeft een beeld van vele scoutinggroepen die in het verleden in Helmond actief waren en van de huidige groepen die in Helmond actief zijn.
Er zijn foto's uit de jaren dertig van de vorige eeuw tot nu te zien. De aanleiding is het 80-jarig jubileum van Scouting in de regio Helmond. Op 15 oktober 1930 ging, op initiatief van Deken Rath de Canisiusgroep in Helmond van start.
    
  

  
Sinterklaas
Nostalgische Sinterklaasintochten
    
  

  
Het Speelhuis
Van 't Speelhuis tot Speelhuis
Helmond had in het begin van de jaren 70 van de vorige eeuw behoefte aan een nieuw theater ter vervanging van het Kunstcentrum (Sobriëtas) aan de Molenstraat. Door de sloop van het Zusterklooster aan de Markt was er een ideale locatie ontstaan.
Het gemeentebestuur gaf opdracht aan aan architect Piet Blom om een ontwerp hiervoor te maken. Bij "'t Speelhuis" werden ook 18 kubuswoningen gebouwd.
  
  
  
  

  
Sport
  
  
  

  
Wielrennen
  
  

  
  

  
Tekst Getekend
365-dagen-project
Tekst getekend is een project van Sandra van den Berg en Maartje Vos-Swinkels. Een jaar lang illustreerde Sandra elke dag een tekst van Maartje. Een deel van deze 365 afbeeldingen maakt onderdeel uit van de Openlucht Galerie.
  
  
  
  
  
Kanaal sluis 7-8
Dwars door Helmond loopt de Zuid-Willemsvaart of, zoals de Helmon- ders zeggen, ‘de knaal’. Het water dat Helmond én de Helmonders sinds 1823 scheidt maar ook bindt.
De Helmondse kunstenaar Robin Heller tekende de meest kenmerkende gebouwen, bruggen en locaties aan de Zuid-Willemsvaart, van de Julianabrug tot aan de spoorbrug in het centrum van Helmond.
  
  

  
  

  
Dierenbuurt
Herinnering aan de Dierenbuurt
De Dierenbuurt is ontstaan tussen de 1e en 2e Wereldoorlog. Als gevolg van herstructurering van de binnenstad werd in het begin van de 21e eeuw driekwart van de woningen gesloopt. Er kwamen nieuwe woningen en de buurt kreeg ook een nieuwe naam: Vossenberg.
Deze galerie is een initiatief van de Wijkvereniging Binnenstad en Stichting Woonpartners.
  
  
  
  

  
Industrieel verleden 1
Bijzondere beelden van het industriële verleden van Helmond
In deze openluchtexpositie wordt steeds een andere periode uit de geschiedenis van de Helmondse industrie tentoongesteld. Als eerste zijn nu de alleroudste foto's aan de beurt.
Deze zijn gemaakt tussen 1890 en 1935.
Elke foto vertelt een eigen verhaal en samen vertellen ze het verhaal van de Helmondse industrie.

  
  

  
  
  
Industrieel verleden 2
Bijzondere beelden van het industriële verleden van Helmond.
In deze openluchtexpositie wordt steeds een andere periode uit de geschiedenis van de Helmondse industrie tentoon- gesteld. Als tweede zijn nu de foto's aan de beurt over de periode 1946-1965.
Elke foto vertelt een eigen verhaal en samen vertellen ze het verhaal van de Helmondse industrie.