Bron: Eindhovens Dagblad, d.d. 4 december 2008


Pierre van Duppen, gedreven Helmondse ondernemer

Hij was jarenlang het gezicht van de Heistraat, Pierre van Duppen.

NECROLOGIE
Pierre van Duppen
1936-2008

door Hans Vermeeren
Ondernemer, kunstliefhebber en politicus. Een gedreven ondernemer, met oog voor de belangen van de kleine zelfstandigen in Helmond.
Woensdag overleed hij, op 72-jarige leeftijd, aan de ziekte die hem de laatste jaren langzaam maar zeker had gesloopt. Van Duppen verwierf naam en faam in Helmond als eigenaar van de lang toonaangevende meubelzaak Van Mierlo Interieur en de bijbehorende Galerie ID. Hij wierp zich daarnaast op als belangenbehartiger van de ondernemers in 'zijn' straat. Een straat die ooit de winkeltrots van Helmond was, maar vanaf de jaren zeventig snel aan kleur en klasse inboette.

Ook als gemeenteraadslid, aanvankelijk voor het CDA, later voor Ondernemend Helmond, zette hij zich onvermoeibaar in voor zijn collega-ondernemers. Met kennis van zaken, oog voor detail en op zijn tijd een flinke dosis humor en zelfspot. Van Duppen streed onder meer jarenlang tegen de vlucht van detailhandel uit het centrum naar de (goedkopere) periferie van de stad. Die oneerlijke concurrentie was hem een doorn in het oog. De strijd daartegen heeft hij, ingehaald door de economische ontwikkelingen, niet kunnen winnen. Maar dat de Heistraat er langzaam maar zeker, beetje bij beetje, weer mooier uit begint te zien, is mede zijn verdienste.
 


Bron: Eindhovens Dagblad, d.d. 5 december 2008